Σελίδες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Συγχαρητήρια προς το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων για την εξαιρετική παρουσία και συμμετοχή του στον 10ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ:
1ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων

ΚΟΙΝ.:
Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας

ΘΕΜΑ: «Αποστολή συγχαρητηρίων».

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων για την εξαιρετική παρουσία και συμμετοχή του στον 10ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας, που οργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας από κοινού με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών STEM Education, στις 3 Μαρτίου 2024 στις αίθουσες εκδηλώσεων του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Είναι σημαντικό για το σχολείο του 21ου αιώνα να συμμετέχει σε δράσεις που προωθούν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, όπως είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική.
Οι σύγχρονοι/νες μαθητές/τριες μέσα από τη διευρευνητική μάθηση και τη διαθεματικότητα μετατρέπονται σε μικρούς/μικρές επιστήμονες, οι οποίοι/ες αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα να φέρουν σε πέρας ένα εγχείρημα που βασίζεται στη δυναμική της ομάδας και απαιτεί από μέρους τους πολύμηνη προετοιμασία, δεξιότητες, συνεργασία με τους/τις συμμαθητές/τριές τους, καθορισμό ομαδικών στόχων και εστίαση στο καλό αποτέλεσμα. Επιπλέον, συμμετέχουν σε μια διαδικασία, η οποία καθιστά απαραίτητη την εμπλοκή προπονητών/τριών, γονέων, εκπαιδευτικών και Διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων φέρνοντας το σχολείο του 21ου αιώνα πιο κοντά στην κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο το σύγχρονο σχολείο προάγει την ευγενή άμιλλα και αποτελεί πραγματική παιδεία για τους/τις μαθητές/τριες πέρα από τους από τους στενούς και ασφυκτικούς ορίζοντες της καθημερινής σχολικής πράξης, ενώ γίνεται πρότυπο μίμησης και σημείο αναφοράς για άλλες μελλοντικές δράσεις.
Καταλήγοντας, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους όσους και όσες με την ενεργή και εθελοντική συμμετοχή τους βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αποδεικνύοντας έμπρακτα το θετικό κλίμα ομαδικότητας και συνεργατικότητας που διέπει και το σχολείο σας και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Δυτικής Ελλάδας

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος